Hasan Kalyoncu Üniversitesi | Gaziantep Sürekli Eğitim Merkezi Hasan Kalyoncu Üniversitesi Web Sayfası
Havalimanı Yolu 8.Km Şahinbey / Gaziantep
Tel:90 (342) 211 80 80, Fax:90 (342) 211 80 81, E-mail: info(at)hku.edu.tr 2008 Hasan Kalyoncu
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Web Sayfası
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Web Sayfası
GAZİANTEP SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ

GAZİANTEP SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Web Sayfası
VİTRİN
LİSANSLI PİLOT EĞİTİMİ
LİSANSLI PİLOT EĞİTİMİ

LİSANSLI PİLOT EĞİTİMİ

LİSANSLI PİLOT EĞİTİMİ

Lisanslı Pilot Eğitimi

Programın Tanıtımı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi arasında imzalanan, sivil havacılık onaylı, Türkiye’nin pilot ihtiyacını karşılamak için hazırlanan Lisanslı Pilot Eğitimi Hasan Kalyoncu Üniversitesi’ nin İstanbul, Ankara ve Gaziantep'te bulunan merkezlerinde yapılacak teorik eğitim, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ballıca Kampüsü’nde yapılacak olan uygulamalı eğitimlerle tamamlanacaktır.

Programın Amacı

Hususi pilot lisansı (PPL(A)) almak isteyen kişiye, görerek uçuş şartları altında emniyetle uçuş yapabilmesi için, uluslararası standartlarda eğitim vermektir. PPL(A) sahibi pilot ticari olmayan uçuşlarda ücret almaksızın herhangi bir uçağın pilotu veya yardımcı pilotu olarak uçabilir.

Programın Süresi

107 saat yer eğitimi + 47 saat  uçuş eğitimi

Kimler Katılabilir?

Asgari 18 yaşını doldurmuş,
En az lise veya dengi okul mezunu,
SHGM tarafından yetkilendirilmiş olan sağlık kuruluşlarından son üç ay içerisinde alınmış, 1nci veya 2nci sınıf sağlık şartlarına sahip olduğunu gösterir geçerli sağlık raporu alan herkes katılabilir.

Jar –Fcl 1.110 Haklar ve Şartlar:

Haklar: Geçerli 1nci veya 2nci sınıf sağlık raporu olmak kaydı ile hususi pilot lisansına sahip bir pilotun imtiyazı; lisansında mevcut sınıf ve tipte, ticari olmayan bir uçusta, herhangi bir gelir elde etmeksizin, sorumlu pilot veya ikinci pilot olarak uçmaktır.

Şartlar: PPL(A) lisansı için müracaat eden bir aday JAR-FCL 1.100, 1.105, 1.120, 1.125 (a) ve (b), 1.130 ve 1.135'teki şartları yerine getirmeli ve en az uçtuğu sınıf veya tipteki uçağın yeterlilik sınavından başarılı olmalıdır.

Şayet lisans sahibi gece uçmak isterse JAR-FCL 1.125'teki şartları yerine getirmesi gerekir.
Öğrenci pilotlar yalnız uçuşa gönderilmeden önce, öğrenci pilotun gerekli tüm bilgilere sahip olduğu, ilgili hava trafik haberleşme kurallarını bildiği ve uygulayabildiği uygun olarak doldurularak, kayıt altına alınır. Ayrıca öğrenci pilot belgesindeki ilgili R/T hanesi, bu dersi veren öğretmen pilot tarafından onaylanır.

Öğrenci Pilot:

Jar-Fcl 1.085 Şartlar:

· Öğrenci pilot SHGM tarafından belirlenen eğitimin şartlarını yerine getirmelidir. Öğrenci pilotların normal hava trafik akışını ihlal etmeyecek şekilde uçuş emniyet kurallarına uygun olarak uçuşlarını icra edebilecek seviyeye gelmeleri durumunda yalnız uçuşlarına izin verilir,
· Uçuş Öğretmeni tarafından müsaade edilmedikçe öğrenci pilot yalnız uçamaz,
· Öğrenci yalnız uçuşa giderken meteorolojik şartlar göz önünde tutulur

İstenilen Evraklar:

TÜRK VATANDAŞLARI İÇİN (FOR TURKISH CITIZENS):

1. Kursiyer Adayı Başvuru Formu doldurulacak (KF-001)
2. SHGM’nin yetkilendirdiği hastaneler tarafından tanzim edilmiş Sağlık Sertifikası fotokopisi
3. 1 Adet Adli Sicil Kaydı, (Son bir ay içinde düzenlenmiş)
4. 2 Adet Resimli Nüfus Cüzdan Sureti (Muhtarlıktan),
5. 3 Adet Geçerli İkametgâh Belgesi,
6. 2 Adet Noter tasdikli Diploma Fotokopisi veya Öğrenim Belgesi,
7. 3 Adet Nüfus Cüzdan fotokopisi,
8. 18 adet Vesikalık Fotoğraf ( arkalarına isim yazılacak),
9.  Kan Grubu Belgesi. ( Ehliyet Olabilir )
10. Pilot Lisansları, Sertifikaları ve Logbookları (eğer varsa)
11. Asker Pilotlar için;
a) Şahsi uçuş kayıt çizelgesi     
b) İstifa veya emeklilik onay yazısı
c) Pilot Yıllık Şahsi Uçuş Kayıt Çizelgesi
d) İzin Belgesi veya Emeklilik Onayı
e) Radyo Telephony Kurs Belgesi
f) Kurs Bitirme Belgesi (Modüler ATPL(A))
g) ATPL Teorik Bitirme Sınavı Sonuç Tutanağı (Aslı)

FOR CITIZENS OF FOREIGN COUNTRIES (YABANCI ÜLKE VATANDAŞLARI İÇİN):

1. Trainee Application Form
2. Medical Fitness Report (from a hospital approved by DGCA-TR)
3. Judicial Record & Previous Conviction Document (Ministry of Justice from own country)
4. 3 ea Copy of ID
5. Residence Permission Document (From police centre-foreigners division)
6. 3 ea Photocopy Certificate of Graduation or Diploma
7. Certificate of Foreign Language Knowledge (in notarized document form)
8. 12 Passport-Size Photograph
9. Pilot License and certificates

2015-11-03